till karolina..

min vän frågade mig för över en månads sen efter receptet till min Ost-Skink-Broccolipaj.. nu äntligen har jag fått tummen ur att skriva det.. ska nämligen bjuda Angelica på lite mat ikväll så dåå blev den en klassisk paj.. haha.. jag ska lära mig andra maträtter med.. jag lovar.. haha.. Men här nedan följer receptet.. Lätt som en plätt!

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
1 hg margarin
3 msk vatten

Lägg dessa ingredienser i en matberedare och kör igång.. Smöra en pajform lite lätt och tryck sedan ut degen i formen och upp på kanterna.. Ställ sedan in formen i kylen i 20-40minuter och sätt under tiden på ugnen på 200grader, så att du sedan kan förgrädda formen. Brukar räcka med att ha den inne i 5-10minuter..

För den som inte har en matberedare så är den personen välkommen in till mig på Onoff och köpa en.. ligger runt 500 lappen... haha.. eller så får man göra som förr...KNÅDA! ;)

Fyllningen: Det är ju upp till var och en vad man vill ha för något i pajen men jag brukar släng i detta:

2 hg tärnad kassler/skinka.. (jag tar bara på måfå)
3 ägg
1½ dl Mjölk
1½ dl grädde
3 dl riven ost
1 krm svartpeppar
Ganska mycket Italiensk Salladskrydda
Kokad broccoli, råa champinjoner eller vad man nu kan tänkas vilja ha i.

Ta fram en bunke och vispa samman ägg, grädd-mjölk och riven ost. Tillsätt svartpeppar efter eget behov och krydda på med Italiensk Salladskrydda och vispa ihop. Lägg kassler/skinkan i pajformen och ev. broccoli och champinjoner.
Häll sedan över smeten och grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca. 40minuter.

När detta är klart är det bara att hugga in.. Jag brukar göra en vitlökssås på cremefraiche, pressad vitlök, vitpeppar, salt och vitvinsvinäger, det brukar vara rätt uppskattat. Sallad och bröd är alltid gott upp till med:)

LYCKA TILL... nu ska jag sätta igång med min paj.. haha.. HEJ HOPP!

Kommentarer
Postat av: Karolina

jag får säga som gert fylking "ÄNTLIGEN!!!" Tackar..

2009-02-26 @ 10:32:51
URL: http://karolinacecilia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0